Onze vereniging
Contact-info
Lid worden
Verwijzingen
Ons logo
Activiteiten
Radiopraatje
Tijdschrift Saamtrek
Dienstverlening
Andere initiatieven
 
 
 
Dienstverlening
Boekenfonds
Het boekenfonds verspreidt boeken over en uit zuidelijk Afrika, over allerlei onderwerpen: literatuur, kunst, geschiedenis, politiek, natuur, toerisme,...
Door de band gaat het om Afrikaanstalige werken.
Hier kunt u de lijst met de voorradige boeken bekijken en eventueel on-line bestellen.
Verantwoordelijke:
Ludo Philipsen
M. Surnixstraat 12
3530 Houthalen
011/57 37 86 (tijdens het weekeinde)
Verkoopdienst
De verkoopdienst verspreidt allerlei voorwerpen die verband houden met Zuid-Afrika, zoals vlaggen, emblemen, posters, zelfklevers en postzegels.  Ook voor Afrikaanstalige muziek op cassette of CD kunt u er terecht.
Binnenkort kunt u deze artikelen on-line bestellen, Wilt u echter nu al meer inlichtingen dan kunt u altijd bij de verantwoordelijke terecht.
Verantwoordelijke:
Paul Beheyt
Flamingostraat 31
9000 Gent
09/329 49 59
Uitleendienst
De uitleendienst bevat een aantal boeken, videocassettes, langspeelplaten en straalplaten, alle uiteraard i.v.m. Zuid-Afrika.  Ze worden desgevraagd gratis uitgeleend aan leden, mits waarborg.  Deze dienst kan b.v. nuttig zijn voor personen die een studie maken over Zuid-Afrika of zich in één of ander onderwerp rond dit land willen verdiepen.  De lijst van de beschikbare artikelen en alle verdere modaliteiten worden u op aanvraag graag bezorgd door onze verantwoordelijke.  Bovendien bezit onze uitleendienst 30 exemplaren van de roman 'Fiela se kind' van de schrijfster Dalene Matthee en evenveel exemplaren van het verzamelwerk 'Hoogtepunte in dieAfrikaanse Verhaalkuns' bestemd voor gebruik in het middelbaar onderwijs.  Meer inlichtingen daaromtrent tevens te verkrijgen op onderstaand adres.
Verantwoordelijke:
Willy De Meyer
Kruisstraat 15
9930 Zomergem
09/372 78 71
Advertentiedienst
Via onze advertentiedienst komt uw 'zoekertje' terecht in honderden Zuid-Afrikaanse gezinnen die wij rechtstreeks via ons 'Nieuws uit Vlaanderen' bereiken.  Bovendien doen wij desgevraagd het nodige om deze berichtjes in de Zuid-Afrikaanse pers gepubliceerd te krijgen.  Deze zoekertjes kunnen o.a. volgende onderwerpen behelzen: huisruil, tijdschriftenruil, kamer en ontbijt, stage- en werkmogelijkheden, penmaat,...  Deze diens is gratis voor leden en verdere details kunt u bekomen bij de verantwoordelijke.
Verantwoordelijke:
Roger Bryssinck
Grote Steenweg245 bus 2
2600 Berchem
rogerbryssinck@advalvas.be
Reisinfodienst
Onze reisinfodienst wil geen vervanging zijn van gespecialiseerde reisbureaus maar wel een aanvulling met nuttige en praktische tips.  Bovendien beschikken wij over een lijst en brochures van Afrikaanstalige en Nederlandstalige gezinnen in Zuid-Afrika die "kamer en ontbijt" aanbieden.  Deze informatie kan besteld worden tegen de prijs van 100fr (leden) en 200 fr (niet-leden).
Verantwoordelijke:
Marcel Kubis
Zwarte leeuwstraat 78
2820 Bonheiden
015/33 76 96 (tel/fax)